Waterschap De Dommel helpt gedupeerden toeslagaffaire

De rijksoverheid wil de gedupeerden van de toeslagaffaire graag helpen. Daarom hoeven alle gedupeerden die vóór 12 februari 2021 nog schulden bij het rijk hadden, voorlopig niet te betalen. Het rijk heeft andere overheden gevraagd om dit voorbeeld te volgen.

We hebben van de belastingdienst doorgekregen welke gedupeerden in het gebied van Waterschap De Dommel wonen. Ben je gedupeerde van de toeslagaffaire en woon je in ons gebied? Dan heb je waarschijnlijk een brief van ons gekregen. Daarin staat hoe wij kunnen helpen met een speciale regeling. Je krijgt dan uitstel van betaling voor de waterschapsbelasting.

Geen brief ontvangen?

Ben je een gedupeerde, woon je in ons gebied en heb je geen brief gekregen? Dan heb je je misschien nog niet aangemeld bij de Belastingdienst Toeslagen. Meld je aan bij de Belastingdienst.

Neem daarna contact met ons op via (0411) 618 330 of het contactformulier en kies onderwerp: Ik heb een vraag over de Toeslagaffaire. We kijken dan samen hoe we kunnen helpen.

Geen uitstel voor belastingaanslag na 2021

De aanslag waterschapsbelasting 2021 en later valt niet onder de regeling. Dat komt doordat deze aanslag ná 12 februari 2021 is verstuurd. De regeling waarbij gedupeerden uitstel krijgen, geldt alleen voor schulden van vóór 12 februari 2021.

Je moet de aanslag waterschapsbelasting 2021 en later dus wel betalen. Daarvoor kun je met ons een betalingsregeling afspreken. Ga
hiervoor naar het contactformulier en kies onderwerp: Ik heb een vraag over de Toeslagaffaire. Als je de aanslag waterschapsbelasting niet kunt betalen, vraag dan kwijtschelding aan

Bekendmaking Besluit om te anticiperen op de Verzamelwet hersteloperatie toeslagen

Het dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel heeft op 14 december 2021 het besluit om te anticiperen op de Verzamelwet hersteloperatie toeslagen vastgesteld. De hele bekendmaking van dit besluit lezen.