In het gebied van Waterschap De Dommel kunt u op de meeste wateren vissen. U moet dan wel lid zijn van een hengelsportvereniging of in het bezit zijn van een vispas uitgegeven door de Sportvisserij Nederland.

Visser

De visrechten voor de wateren die in het bezit zijn van het waterschap (voornamelijk de beken) zijn vanaf 1 januari 2016 verhuurd aan twee koepelorganisaties:

  1. In het gebied ten zuiden van het Wilhelminakanaal, ten oosten van Eersel (uitgezonderd Eindhoven), huurt Dommelvisrecht de visrechten.
  2. Voor de regio Eindhoven en het gebied ten noorden van het kanaal en ten westen van Eersel (voormalig BTO-gebied, Boxtel-Tilburg-Oisterwijk) huurt Sportvisserij Zuidwest Nederland de visrechten

Wilt u vissen in een van onze beken, neem dan contact op met één van de koepelorganisaties of hengelsportverenigingen die bij deze organisatie is aangesloten. Op de site 'De Visplanner' vindt u de aanwezige viswateren en de desbetreffende hengelsportverenigingen.

Voor de meeste overige wateren (plassen, meren en vennen) wordt het visrecht door een hengelsportvereniging gehuurd van de desbetreffende gemeente.

Aanlegsteigers

In 2008 heeft Waterschap De Dommel vijf aanlegsteigers geplaatst voor (roei)boten in de Dommel en Essche Stroom. Met deze voorziening zijn veilige aanlegplaatsen gecreëerd en is het onderhoud van de waterkant eenvoudiger geworden. Het onderhoud en het toewijzen van plaatsen is in beheer gegeven bij verschillende visverenigingen.

Meer informatie

Heeft u gevonden wat u zocht?