Dinsdagmiddag 28 juni 2022 vierden we de feestelijke opening van de eerste twee trajecten van de Groote Beerze. Samen met Brabants Landschap, Provincie en gemeente Bladel met paard en wagen door de nieuw aangelegde voorde. Een bijzondere plek waar beekherstel, natuur en recreatie samen komen.

Samenwerking

Samen met Brabants Landschap, provincie Noord-Brabant en gemeente Bladel en Oirschot hebben we de afgelopen jaren hard gewerkt aan het opnieuw inrichten van de Groote Beerze vanaf de weg De Hoeve tot aan de Broekeindsedijk en vanaf de Broekeindsedijk tot aan de Aardbossen.

Inloopavond

Maar we zijn nog niet klaar. We gaan nu aan de slag met het laatste traject. We zijn bezig met plannen voor het traject van de stuw net ten zuiden van de Molenweg tot aan De Hoeve. Ook hier gaat de Groote Beerze weer meanderen en komt er meer ruimte voor het opvangen van piekbuien langs de beek. Op woensdagavond 29 juni 2022 organiseerde Waterschap De Dommel van 19.00 tot 22.00 uu een inloopavond. Projectmedewerkers stonden klaar om belangstellenden te informeren over de plannen voor het traject 'Molenweg-De Hoeve’.