Zuiveringsregio Haaren zuivert het rioolwater van de gemeente Oisterwijk en een gedeelte van de gemeente Haaren. Rioolgemalen van Waterschap De Dommel pompen het rioolwater van deze gemeenten naar de rioolwaterzuivering in Haaren.

De rioolwaterzuivering Haaren

Een luchtfoto van de rioolwzuivering Haaren, 2015..
Luchtfoto rioolwaterzuivering Haaren - 2015

De rioolwaterzuivering Haaren heeft een capaciteit van 50.000 eenheden. Het gezuiverde water gaat naar rivier de Essche Stroom. Het slib wordt in het slibverwerkingsbedrijf van de rioolwaterzuivering in Tilburg verwerkt en vervolgens in Moerdijk verbrand. De rioolwaterzuivering is voor 78% belast.

De installatie is sinds 1995 jaren technisch nagenoeg niet gewijzigd en is daarmee een ideale locatie voor dynamisch modelleren. Aan de hand van alle praktijkmetingen van minuut tot minuut en dag in dag uit wordt het dynamisch model opgebouwd en getest.

Historie

Rioolwaterzuivering Haaren is in 1973 gebouwd. In september 1995 is deze rioolwaterzuivering grondig verbouwd. Die verbouwing was nodig omdat de hydraulische capaciteit door de jaren heen onvoldoende geworden was. De zuivering kan sinds de verbouwing drie keer zoveel afvalwater verwerken. De zuiveringscapaciteit is gelijk gebleven: namelijk 50.000 vervuilingseenheden.

Contact en adresgegevens rioolwaterzuivering Haaren

Adresgegevens van de rioolwaterzuiveringen

Hoe werkt de rioolwaterzuivering?

Lees meer over het schoonmaken van rioolwater.

Heeft u gevonden wat u zocht?