Boxtel   |   36 uren per week

Direct solliciteren

Wat ga je doen?

Voor onderstaande vacature zijn wij, omdat we ons team willen uitbreiden, op zoek naar een professionele, enthousiaste en resultaatgerichte:

Senior adviseur afvalwatertransport

Als senior adviseur afvalwatertransport prioriteer en coördineer je onderzoeken zoals systeemanalyses en voert deze ook zelf uit. Samen met de collega’s van onderhoud stel je integrale adviezen op en levert input aan programma’s van eisen voor realisatieprojecten. Je analyseert het functioneren van de afvalwaterketen en adviseert daarover naar diverse processen zoals beheer en planvorming. Je initieert en leidt  strategiestudies en optimalisatie- en verbeterprojecten en brengt deze tot een goed einde. Je bent aanspreekpunt voor vragen over afvalwatertransport. Je signaleert en anticipeert op ontwikkelingen en innovaties, initieert en begeleidt innovatieprojecten en levert een bijdrage aan de praktische toepassing hiervan. Waar nodig heb je inbreng bij realisatieprojecten en je hebt vanuit de inhoud een bijdrage aan de calamiteitenorganisatie.
 

Dit ben jij 

Je bent ondernemend en communicatief vaardig, hebt een positieve, open houding en doorzettingsvermogen. Samenwerken met een breed scala aan collega’s (theorie vs. praktijk, doeners vs. planners, binnen vs. buiten), vind jij belangrijk en daar haal jij je plezier en voldoening uit. Je weet daarbij de interne samenwerking en die met derden te bevorderen en de verbinding met de (bestuurlijke) omgeving te leggen; Je weet vanuit enerzijds je resultaatgerichtheid en besluitvaardigheid en anderzijds je gevoel voor kwaliteit, de balans te vinden tussen het leveren van de gewenste kwaliteit en het behalen van resultaten. Jij bent in staat je eigen werk te prioriteren en te plannen en anderen daarin mee te nemen. Integraliteit, flexibiliteit en resultaatsgerichtheid staan centraal in je aanpak.
 
Je signaleert en anticipeert op ontwikkelingen en  innovaties en levert een bijdrage aan het ontwikkelen en implementeren van beleid en strategie. Je neemt deel aan landelijke netwerken en werkgroepen om kennis te delen en op te halen. Tenslotte ben je een sparringpartner voor collega’s bij inhoudelijk meer complexe vraagstukken en je staat voor het ontwikkelen en delen van kennis en betere werkwijzen.
 
Functie-eisen
 

 • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau op het gebied van afvalwatertransport;
 • Je hebt grondige kennis van hydraulica en hydraulisch modelleren of wil deze je eigen maken;
 • Je beschikt over meerdere jaren werkervaring in een vergelijkbare functie met taken als analyseren, functioneren afvalwatersysteem, opzet beheer systemen en invulling geven aan een meerjaren investeringsprogramma voor afvalwatertransport;
 • Je hebt daardoor kennis op gebieden als riolering, rioolbeheer, asset management, interacties in de waterketen, OAS studies en de relatie tussen keten en systeem. En vooral vergroot je vanuit je affiniteit met en drive voor innovatie je kennis en netwerk als dat nodig is;
 • Je werkt vanuit visie met voldoende verbinding en afstand tot de dagelijkse praktijk, zodat je deze in een breder verband weet te plaatsen in een lange termijn perspectief;
 • Daarnaast kun je adviseren, onderhandelen en overtuigen en beschik je over kennis en vaardigheden op het gebied van beleidsontwikkeling en –evaluatie;

Dit bieden wij jou!

Een salaris van minimaal € 4.299,- en maximaal € 5.940,- per maand bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 11, peildatum 1-1-2024), afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast bieden we je:

 • een individueel keuzebudget van 21% van je bruto salaris bij een werkweek van 36 uur waarmee je onder andere extra verlofdagen of je salaris mee aan kan vullen (minimaal € 902,- en maximaal € 1.247 bruto per maand);
 • daarnaast profiteer je van een uitgebreid pakket aan voordelen, met onder andere;
 • een ruim opleidingsbudget dat je kunt inzetten voor je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit, en de Brabant Aquademie waar je alles kunt leren over water;
 • 144 verlofuren;
 • variabele werktijden;
 • Uitstekende thuiswerkfaciliteiten
 • een goede pensioenregeling bij het ABP.
 
Het betreft een functie voor 29 tot 36 uur per week.
 

Waar kom je te werken?

Een belangrijke taak van het waterschap is het transporteren en zuiveren van afvalwater. Voor het transport  beheren en onderhouden we een afvalwatertransportstelsel dat bestaat uit vrijvervalleidingen en rioolgemalen en persleidingen. Het grootste deel van het transportstelsel is aangelegd in de jaren 70, waardoor door veroudering meer dan voorheen aandacht nodig is.

Om die reden werken we aan een professionaliseringsslag van reactief naar proactief onderhoud van dit transportstelsel. De komende jaren zullen vele realisatieprojecten worden uitgevoerd om rioolgemalen en leidingen te vervangen. Het team adviseurs afvalwatertransport plant en prioriteert, samen met de collega’s van onderhoud, inspecties en onderzoeken. Voor de gemalen en persleidingen voeren we systeemanalyses uit waarbij het functioneren centraal staat. Samen met de onderhoudstoestand leidt dit tot adviezen om het afvalwatertransport(systeem) te optimaliseren en de werking te kunnen waarborgen. Dit kan in de vorm van kleinschalige onderhouds- of beheeropdrachten, of grootschalige realisatieprojecten.

Tegelijk werken we samen met de omgeving en gemeenten om inzicht te krijgen in functioneren van het afvalwatersysteem voor nu en de toekomst. Dit doen we vanuit de ontwikkelingen bij gemeenten en interactie met zuivering en ontvangend water. Inzicht en kennis hiervan zijn de basis voor onderbouwde keuzes naar de toekomst.
 

Enthousiast? Reageer!

Contactinfo
Spreekt de vacature je aan en herken je jezelf in het profiel? Dan maken we graag kennis met je. Upload uiterlijk voor 25 maart je cv en motivatie. Voor meer info over de functie kun je terecht bij Stefan Weijers, Manager Beleid en Innovatie Waterketen (0411-618462). Ilse Matheeuwsen, personeelsconsulent (0411-618201) kan je alles vertellen over de sollicitatieprocedure.

Ter informatie, Waterschap De Dommel vraagt bij indiensttreding om een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Het formulier wordt geladen.