De komende jaren werkt Waterschap De Dommel aan de rioolwaterzuivering (RWZI) van Eindhoven. Zo werken we aan een goede basis op onze rioolwaterzuiveringen voor de toekomst.

Nieuws

Op zondag 4 juni 2023 was er een open dag op RWZI Eindhoven. Brabants Dagblad deed verslag van deze drukbezochte Zondag Waterdag.

Waterdag bij Waterschap De Dommel informatief met een luchtje - Brabants Dagblad 4 juni 2023

rwzi Eindhoven

Aanpak

De werkzaamheden vinden plaats op werkdagen tussen 7:00 en 17:00 uur. De omgeving merkt hier bijna niets van. Tijdens het werk draait de rioolwaterzuivering gewoon door.

Werk in 2024

In 2024 staan de volgende werkzaamheden op het programma:

  1. Nog te doen: Start bouw extra slibindikker -

    Hiermee vergroten we de capaciteit van de sliblijn

  2. Nog te doen: Reviseren conmpressoren -

    De compressoren worden niet geheel vervangen, maar er wordt groot onderhoud gedaan. Hierdoor kunnen ze weer lange tijd mee.

  3. Nog te doen: Vervangen besturingskasten -

    Als groot onderhoud worden veel besturingskasten vervangen in verschillende ruimtes. De besturingskasten zijn aan het einde van hun levensduur.

Samenwerking

Meer informatie

Wil je meer weten over de werkzaamheden, neem dan contact op met projectleider Koen de Jong via kdjong@dommel.nl.

Excursies

De rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) van Eindhoven is ook een van onze excursie locaties waar je ter plaatse kunt zien hoe een rioolwaterzuivering werkt. Zie dommel.nl/excursies

Hoe werkt het zuiveren van rioolwater eigenlijk?

Een rioolgemaal pompt ons vieze water via het riool naar de rioolwaterzuivering. Kijk hieronder de film van ‘van plas tot plas’ om te zien hoe ons vieze water op een RWZI schoongemaakt wordt.