Waterschap De Dommel verzorgt excursies en rondleidingen op de rioolwaterzuiveringen in Eindhoven, Hapert en Biest-Houtakker (tijdelijk).

Excursies worden verzorgd van maandag tot en met vrijdag in de ochtend (aanvang 09:00 - 09:30 uur) of middag (aanvang 13:00 - 13:30 uur). Een excursie duurt twee uur.

Vraag een excursie minimaal twee weken van tevoren aan.

Deelname

Deelnemen aan een gratis excursie kan onder voorwaarden:

  • De groep bestaat uit minimaal 10 en maximaal 42 personen, inclusief begeleiding.
  • Voor kinderen vanaf groep 7 en volwassenen.
  • Bij schoolgroepen vragen wij minimaal één begeleider per 15 leerlingen.
  • Vraag een excursie minimaal twee weken van tevoren aan.
  • Speciale wensen geeft u aan in het veld Opmerkingen.

Breid uw excursie uit met educatiepakket De Poepfabriek

Speciaal voor groep 7/8 van het basisonderwijs is er het lespakket De Poepfabriek. Dit interactieve onderzoekavontuur leert leerlingen wat er nodig is voor schoon water én neemt hen mee in de nieuwe wereld van circulair en duurzaam denken. Gedurende het project worden ze uitgedaagd om een ideale droomfabriek uit te vinden voor het verwerken van rioolwater tot schoon oppervlaktewater en nieuwe grondstoffen.

Tijdelijke excursielocatie: Biest-Houtakker

Omdat we tijdelijk niet terecht kunnen op de rioolwaterzuivering van Tilburg is de excursielocatie van deze regio verplaatst naar de rioolwaterzuivering in Biest-Houtakker. Een compacte en overzichtelijke zuivering, gelegen in een landelijk gebied.

Meer informatie

Mocht u vragen hebben, die u niet op het formulier kwijt kunt, bel dan (0411) 618 618 en vraag naar Gerry van de Sande, of mail naar communicatie@dommel.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?