De categorie drinken bestaat uit vier weetjes en tips om bewuster om te gaan met water. Klik hieronder op een onderwerp om meteen naar de informatie te gaan:

Nieuwsbrief Bewuster omgaan met water

Onze nieuwsbrief Bewuster omgaan met water verschijnt 2 keer per jaar. Meld je aan als je de nieuwsbrief voortaan automatisch wil ontvangen.

Aanmelden nieuwsbrief Bewuster omgaan met water

Drink kraanwater in plaats van flessenwater

Drink kraanwater in plaats van flessenwater. Water uit de kraan is een stuk beter voor het milieu. De CO2-uitstoot van de productie van kraanwater is 400 keer lager dan die van in plastic of glas verpakt flessenwater.

Glas wordt met water gevuld

Vul je waterfles steeds opnieuw

Vul jouw waterfles steeds opnieuw met kraanwater. Dat scheelt een hoop plastic afval. Helemaal top is het als je een fles gebruikt die jaren meegaat.

Waterfles wordt gevuld met kraanwater

Voorkom plastic soep

Als je jouw plastic afval in de afvalbak gooit, komt het niet in onze beken en sloten. En stroomt het dus ook niet naar zee. Zo voorkom je plastic soep.

Plastic wordt uit het water gehaald

Herstel een lekkende kraan

Een lekkende kraan zorgt voor veel waterverspilling: wel 2000 liter per jaar. Herstel een lekkende kraan dus meteen. Zo verbruik je minder water en gaat het dus niet onnodig naar de zuivering. En ben je toch bezig met een nieuwe kraan? Kies er dan een met een energie- en waterbesparende functie.

Icoon lekkende kraan

Folder Waterschijf van vijf

De folder Waterschijf van vijf boordevol weetjes en tips om bewuster om te gaan met water. Download de folder hier:

Folder Waterschijf van vijf