Je woont, werkt of recreëert in ons gebied. Heb je ideeën die de beleving van water sterker maken? En maken die het waterbewustzijn groter? Of ga je hiermee duurzaam om met (riool)water? Dan zijn jouw ideeën welkom.

Financiële bijdrage

Vaak kost het uitvoeren van een idee geld. Veel gemeenten hebben een bijdrageregeling voor het afkoppelen van regenwater. Of voor het groener maken van de buurt. Kijk daarvoor op de website van je gemeente. Ook kun je een financiële bijdrage van provincie en waterschap ontvangen. Dat kan via het Buurtnatuur- en buurtwaterfonds.

Het goede nieuws: er klopten dit jaar weer veel inwoners aan met groene ideeën. Hierdoor is het geld van de regeling Buurtnatuur bijna helemaal op. De kans is heel groot dat de regeling in 2024 weer opengaat. Met dit fonds willen provincie en waterschap het meedoen van de buurt aanmoedigen. Het gaat dan om natuur - en vooral waterprojecten. Zoals het opvangen van water in de bebouwde omgeving,

Zelf aan de slag

Je staat er misschien niet bij stil. Maar je kunt zelf ook iets doen aan bewust omgaan met water. Je kunt in je eigen tuin tegels vervangen door bijvoorbeeld gras. Zo kan het water beter in de grond trekken. Alle kleine ideeën samen zorgen voor een grote invloed.

Heb je hulp nodig?

Heb je een idee over waterbeleving, -bewustzijn of duurzaam omgaan met water? Wij helpen je graag verder.  Ook ideeën over recreatie zijn van harte welkom. Denk bijvoorbeeld aan een bankje, bijenhotel of uitkijktoren.

We geven je als inwoner /vereniging of bedrijf graag de mogelijkheid om je ideeën met ons te delen. Met natuurlijk als doel samen iets moois te maken. Dat kan bijvoorbeeld met onze kennis en deskundigheid. Maar het kan ook door financiële steun.