U woont, werkt of recreëert in het stroomgebied van De Dommel. Uw initiatieven die de beleving van water versterken, die een bijdrage leveren aan waterbewustzijn of bijdragen aan het duurzaam omgaan met (afval)water zijn welkom. Fijn als u een initiatief met ons deelt. En uiteraard kunt u ook zelf aan de slag!

Zelf aan de slag

U staat er misschien niet bij stil, maar u kunt zelf ook iets doen aan bewust omgaan met water en zo een steentje bijdragen om uw eigen omgeving te wapenen voor de klimaatverandering. U kunt in uw eigen tuin tegels vervangen door bijvoorbeeld gras. Zo kan het water beter afgevoerd worden. Kijkt u eens op www.huisjeboompjebeter.nl(externe link) voor inspiratie. Alle kleine initiatieven samen zorgen voor een groot effect!

Uw initiatief is inspiratie voor anderen en ons

Uw initiatief en aanpak delen wij graag met anderen. Op deze manier inspireren en helpen we elkaar! Heeft u een mooi voorbeeld in uw eigen omgeving waar u trots op bent, mail dan een foto (liefst situatie vóór en ná) met een korte toelichting (maximaal 200 woorden) naar ons toe. Wij plaatsen uw voorbeeld dan op deze site. U kunt uw foto met korte uitleg mailen naar info@dommel.nl.

Heeft u hulp nodig van Waterschap De Dommel?

U heeft een initiatief op gebied van waterbeleving, -bewustzijn of duurzaam omgaan met water. Wij helpen u graag verder. Ook initiatieven op gebied van recreatie zijn van harte welkom. Denk aan een bankje, bijenhotel, uitkijktoren etc.

We geven u als inwoner (eventueel georganiseerd in een vereniging) of bedrijf graag de mogelijkheid om initiatieven op gebied van water met ons te delen. Met natuurlijk als doel samen iets moois te realiseren. Dat kan o.a. door gebruik te maken van onze kennis en expertise maar ook financiële steun. Schroom niet om contact met ons op te nemen en uw vraag te stellen.

Wij doen het niet alleen

Vaak kost het uitvoeren van een initiatief geld. Veel gemeenten hebben een bijdrageregeling voor het afkoppelen van regenwater of het vergroenen van de buurt. Kijk daarvoor op de website van uw gemeente. Ook is er een financiële bijdrage van provincie en waterschap mogelijk via het “Buurtnatuur- en buurtwaterfonds(externe link)” voor burgerinitiatieven. Met dit fonds willen provincie en waterschap buurtparticipatie bij natuur- en met name waterprojecten, zoals waterberging in de bebouwde omgeving, stimuleren.