Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies.

Meer weten?

Iedereen waterslim

Iedereen waterslim

Bewuster omgaan met water is goed voor het milieu en je portemonnee. Wil je bijdragen aan voldoende en schoon water? Dat is makkelijker dan je denkt! Met kleine aanpassingen in en om huis kun je al veel bereiken.

  • Voorkom verstoppingen in je afvoer
  • Bespaar op water
  • Gebruik minder plastic

Kook waterslim en spoel oud frituurvet niet door de gootsteen of wc. Giet het terug in een pak of fles en lever het gescheiden in.

Inleveren oud frituurvet

Nieuwsbrief Bewuster omgaan met water

Onze nieuwsbrief Bewuster omgaan met water verschijnt 2 keer per jaar. Meld je aan als je de nieuwsbrief voortaan automatisch wil ontvangen.

Aanmelden nieuwsbrief(externe link)

 Bekijk de laatste editie(externe link)

Meer weten over de Waterschijf van vijf?

Een handige manier om ook waterslim te worden is door de Waterschijf van vijf te gebruiken. Deze zit boordevol tips en weetjes voor watergebruik in en rondom je huis. Er zijn vijf verschillende categorieën met tips: in de tuin, in de keuken, tijdens het wassen, voor afvalwater en voor drinkwater.

Waterschijf van vijf

Zelf aan de slag in je tuin

Veel mensen gaan regenwater slim om met water in de tuin. Daar zijn verschillende manieren voor. Zo kun je een regenpijp afkoppelen of een regenton plaatsen, waardoor schoon regenwater niet naar het riool gaat. Lees hoe je dat stap-voor-stap doet:

Subsidies voor inwoners

Veel gemeenten zijn blij als inwoners maatregelen nemen om water te besparen of op te vangen. Zo betalen sommige gemeenten een deel van je investering terug.

Subsidies bij gemeenten in ons gebied