De inhoud is geladen.

Iedereen waterslim

Iedereen waterslim: zelf aan de slag in de tuin 

Veel mensen gaan slim om met water in de tuin. Daar zijn verschillende manieren voor. Zo kun je een regenpijp afkoppelen of een regenton plaatsen, waardoor schoon regenwater niet naar het riool gaat. Lees hoe je dat stap-voor-stap doet:

Twee meisjes met gieter

Test je waterbewustzijn

Benieuwd hoe waterbewust jij bent? Ben je een echte pro of gaat bewust omgaan met water je nog niet zo goed af? Doe de test en ontdek hoe hoog jij scoort.

Doe de test

Nieuwsbrief Bewuster omgaan met water

Onze nieuwsbrief Bewuster omgaan met water verschijnt 2 keer per jaar. Bekijk de laatste editie en meld je aan als je de nieuwsbrief voortaan automatisch wil ontvangen. 

Aanmelden nieuwsbrief

Meer weten over de Waterschijf van vijf?

Een handige manier om ook waterslim te worden is door de Waterschijf van vijf te gebruiken. Deze zit boordevol tips en weetjes voor watergebruik in en rondom je huis. Er zijn vijf verschillende categorieën met tips: in de tuin, in de keuken, tijdens het wassen, voor afvalwater en voor drinkwater.

Waterschijf van vijf

Subsidies voor inwoners

Veel gemeenten zijn blij als inwoners maatregelen nemen om water te besparen of op te vangen. Zo betalen sommige gemeenten een deel van je investering terug.

Subsidies bij gemeenten in ons gebied

Word lid van de groep Waterbespaartips

Heb jij de allerbeste tips om water te besparen? Dan zijn we op zoek naar jou! In onze Facebookgroep delen we de beste bespaartips, weetjes of mooie voorbeelden van wat anderen al doen. Zien we je daar?

Naar de groep Waterbespaartips